Így keress szállást Hallstattban

 

Szállás Hallstattban

 

hallstatt-szallasHa Hallstatt történelmi belvárosában szeretnél szállást foglalni két dologra lesz szükséged: sok pénzre és arra, hogy jó előre tudd az utazásod időpontját.

Mivel méretéhez mérten rengeteg turista keresi fel, Hallstatt hoteljei gyakorlatilag az év egészén tömve vannak, ami meglátszik az árakon: 50 ezer forint alatt közel lehetetlen szobát találni két főre/éjszaka. Az árak 60-120 ezer forint között mozognak, és nem jobb a helyzet a város újabb, déli részén sem.

 

Szállás Hallstattban vagy a közelében? Itt foglalhatszBooking.com

Szállás a közelben – Obertraun, Gosau, Bad Goisern, Bad Aussee

 

Sokkal nagyobb választékból és lényegesen jobb árú kínálatból válogathatsz, ha hajlandó vagy lemondani a Hallstattban alvásról. Ott van mindjárt a tó délkeleti sarkában, mindössze két kilométerre egy csodaszép kis völgyben fekvő Obertraun, ahol 25-30 ezer forinttól nagyon jó szobákat találsz.

szallas-hallstatt-kornyeken

A tó északi végén, a Traun-folyó partjára épült Bad Goisernben is nagy a kínálat, ahogy Obertraunbam, úgy itt is, valamint a közeli hegyek között található Gosau-ban és Bad Aussee-ben is csak szerencsével találsz 25 ezer forint alatt szobát.

 

Tipp: A különféle szálláskereső oldalakon légy óvatos, mert előfordulhat, hogy messzebb foglalsz szobát Hallstatt-tól, mint szeretnél, mivel a keresők gyakran légvonalban számolnak. Például ha Schladmingba foglalsz szállást tudd, hogy bár légvonalban kevesebb, mint 15 kilométerre van, a hegyek miatt csak egy 80 kilométeres kerülővel jutsz oda.